Wat zeggen de deelneemsters?

Reviews over de SUN training en dr. Erna Beers

 

Wat vinden de deelneemsters eigenlijk van de SUN training? En van dr. Erna Beers? Lees hier recensies en reviews.

Je zult begrijpen dat deelnemers aan de trainingen niet staan te springen om een review met hun volledige naam en een foto te plaatsen. Dat is niet omdat het springen ze urineverlies oplevert, maar omdat veel mensen het een schaamtevol probleem vinden, waar ze liever niet openlijk over praten. Zelfs al is het urineverlies gestopt.

Daarom gebruiken we alleen de voornaam en de leeftijd. Soms kiezen we een andere voornaam. Maar je kunt er zeker van zijn dat het echte reviews zijn. Van echte mensen. Zoals jij en ik.

Voor iedere vrouw die vol in het leven staat en zich niet wil laten beperken door urineverlies

“Ik ben niet iemand die kan stilzetten, maar ik paste sommige activiteiten wel aan. Op de trampoline springen was geen succes. Ook bij dingen sjouwen en bij wandelen verloor ik urine. Op vakantie in de bergen hield ik het bergaf niet droog.

Een jaar geleden kocht ik voor het eerst incontinentiemateriaal, omdat het toch wel erg vervelend is als je van huis bent en je broek nat wordt.

Ik had twijfels over de SUN training: het is toch een paar honderd euro. Aan de andere kant: het urineverlies wordt wel steeds erger. De training is een langetermijninvestering. Elke keer incontinentiemateriaal aanschaffen is op de lange termijn duurder dan de SUN training.

Verder pak ik graag de oorzaak aan, in plaats van de symptomen te bestrijden. Ik vond de uitleg zo logisch, dat je je spieren moet trainen met weerstand.

Een week of 6 na start van de SUN training tilde ik tien zakken van 15 kilo hout uit de auto. Wat denk je? Droog!

Bij onverwachte bewegingen en een erg volle blaas verlies ik heel soms wat urine, maar bij de alledaagse dingen denk ik er niet eens meer over na.

Het is zo fijn dat ik geen rekening meer hoef te houden met het urineverlies. Dat geeft rust en vertrouwen.”

Lees hier het hele verhaal van Léontine

Léontine, 49 jaar

“Superleuk, maar dat zal wel niet voor mij zijn weggelegd. Maar wel dus!”

“Ik had al vóór de zwangerschappen urineverlies. De bevallingen maakten het er natuurlijk niet beter op. Toen ik weer ging hockeyen, kon je de natte plekken zien. Ik wilde ervan af!

Ik zag het webinar en dacht: het klinkt heel logisch, dat trainen met weerstand én ontspannen én je core trainen. Dus ben ik gestart met de SUN training.

Ik merkte de eerste weken niet zoveel. Begrijpelijk, maar ik vond het toch een tikkeltje frustrerend. De oefeningen deed ik best heel trouw, met reminders in m’n telefoon en een A4-tje op m’n kledingkast.

Ik merkte al na drie maanden verschil. En nu kan ik weer trampolinespringen met de kinderen, een hooikoorstdag doorstaan zonder urineverlies én droog hockeyen!

Het is boven verwachting. Je leest wel die reviews en dan denk je: superleuk, maar dat zal vast niet voor mij zijn weggelegd. Maar wel dus. Dat is wel heel tof!”

Lees hier het hele verhaal van Marlies

Marlies, 40 jaar

“Ik was zo’n Annelies van der Pies”

“Eigenlijk verloor ik voortdurend druppeltjes. Ik ging steeds voor de zekerheid plassen. En ik was zo’n Annelies van der Pies: Ik kon erg goed in m’n broek plassen van het lachen.

De sluizen gingen echt los toen ik in korte tijd twee nieuwe heupen kreeg. Onvoorstelbaar hoeveel urine ik verloor! Ik zat op m’n werk op een handdoekje en de pakken Tena vlogen er doorheen.

Ik stap helemaal niet zomaar ergens in, maar iemand uit mijn netwerk deed de SUN training. En bij haar dacht ik: als zij zegt dat het goed is, dan geloof ik dat. Verder vond ik het vanzelfsprekend wat Erna uitlegde in de drie gratis video’s.

De allereerste keer met de eitjes oefenen, vond ik zo gênant. Ik was bang dat mijn man de kamer in zou komen. Een week of 2 later kon ik een langere wandeling maken en hoefde ik ’s nachts minder vaak te plassen.

Laatst gingen we met de trein naar mijn zoon. Vroeger ging ik dan op elk station plassen en zodra ik in de trein zat, moest ik alweer. Nu hoef ik dat niet meer.

Ik kan droog niezen, maar als ik loop, ga ik toch nog even stilstaan. Mijn hoofd moet er nog aan wennen, denk ik, na meer dan 60 jaar incontinentie.”

Lees hier het hele verhaal van Maria

Maria, 72 jaar

“Ik dacht dat het oplichterij was”

“Ik had urineverlies bij het hardlopen, bij niezen en na een dag werken. Maar het was het ergste met de kinderen, omdat ik mijn jongste nog moet tillen.

Ik vermeed dingen om zo min mogelijk urineverlies te hebben. Mijn oudste tilde ik al 5 jaar niet meer. Dat vond ik natuurlijk wel erg naar.

Na de vierde bevalling heb ik 9 maanden geoefend. Met een apparaatje werd de kracht van m’n bekkenbodemspieren gemeten. Er kwam gewoonweg geen verbetering.

Het enige wat er gebeurde, was dat ik achteruitging als ik niet oefende. Maar om alleen maar te blijven oefenen om hetzelfde te blijven, nou nee.

Voordat ik aan de SUN training begon, had ik forse twijfels. Maandenlang. Ik dacht dat het oplichterij was.

Maar toen m’n urineverlies echt erg werd, ben ik de SUN training toch maar gaan proberen. Ik had domweg geen andere opties.

Ik vertrouwde het pas toen ik in de Facebookgroep van de SUN training zat: ik zag dat het oprecht was, dat er echt mensen aan het oefenen waren, die verbetering zagen.

Toen ik vier weken bezig was met de SUN training ging ik weer naar de bekkenfysiotherapeut. M’n kracht was verdubbeld!

Inmiddels heb ik geen urineverlies meer en kan ik mijn kinderen gewoon weer dragen. En… ik heb de SUN training zelfs aan m’n eigen zus aangeraden.”

Lees hier het hele verhaal van Floor

Floor, 36 jaar

“Erna is lekker no-nonsens”

“Ik had met name dat ik altijd vaak moest plassen en snel aandrang had. Dat is heel irritant, want het is nooit zo veel. Daarnaast moest ik bij niezen en hoesten mijn benen helemaal samenpersen en goed nadenken. Als ik een volle blaas had, was urineverlies niet te voorkomen.

Ik had al verschillende dingen geprobeerd, maar dat urineverlies stopte niet en zeker niet het voortdurende plassen. Als verpleegkundige weet ik dat je bekkenbodemspieren zomaar samenknijpen, zoals bij Kegel oefeningen, gewoonweg niet goed is om te doen.

Mij sprak aan dat Erna arts is en lekker no-nonsens. Het praktische, maar wel verder kijken dan alleen maar de westerse geneeskunde. De methode van trainen sprak mij ook heel erg aan. Ik twijfelde wel of het effect zou hebben.

De SUN training vond ik mooi opgebouwd: gestructureerd en helder, met handige filmpjes en tips en tools en natuurlijk de eitjes die je al van tevoren thuiskrijgt.

Ik kan nu veel beter mijn plas ophouden, ook op wandelvakantie in de bergen, maar het wisselt nog wel. Het urineverlies bij niezen en hoesten is helemaal weg. Zelfs als ik een volle blaas heb en hoest of nies, blijf ik netjes droog.

Waar ik ook superblij mee ben, is dat ik veel meer gevoel heb in mijn vagina en dat ik vochtiger is. Sinds de overgang was ik zo droog, dat penetratie absoluut niet lukte. Het is een enorm verschil.”

Hannah, 61 jaar

“Ik kan doen wat ik wil doen. Dat is een verademing!”

“Ik had al 22 jaar urineverlies. De laatste 4-5 jaar werd het erger: ik werd actiever en ik denk dat het ook door de overgang kwam. Droog een sprintje trekken voor de trein ging niet meer.

Maar ook met een volle blaas de trap af ’s ochtends om naar de wc te gaan, was ook een ding. Hoesten en niezen ging soms goed, als ik goed uitgeplast had, anders ging het mis. En met hoestbuien was het einde oefening.

Ik twijfelde er eigenlijk niet aan dat de training zou gaan helpen. De uitleg die ik van Erna gehad had, klonk zo helder. Met name over je bekkenbodemspieren aanspannen zonder weerstand: Waar zijn we nou toch mee bezig?

De eerste keer dat ik me had opgegeven voor de training liet ik het versloffen. Maar ja, het urineverlies werd er niet beter op.

Dus toen ik opnieuw aan de training begon, heb ik voorrang gegeven aan de training.

Het fijne was dat ik veel sneller effect had dan dat ik verwacht had. Na een week of 3 was mijn urineverlies gestopt. Ik ben 2 maanden doorgegaan met trainen.

Nu kan ik gelukkig sporten zonder urineverlies en frog jumps doen; ik kan een sprintje trekken en ik kan mee springen.”

Lees hier het hele verhaal van Heleen

Heleen, 53 jaar

“Eindelijk geen urineverlies meer”

“Ik had al jaren last van urineverlies en de ene schimmelinfectie na de andere. Ik droeg continu inlegkruisjes.

Ik twijfelde of ik de training moest gaan doen, omdat ik eigenlijk niet verwachtte dat het zou helpen.

Maar na een week oefenen had ik al minder klachten! Daardoor durfde ik thuis het inlegkruisje weg te laten.

Een paar weken later had ik helemaal geen urineverlies en schimmelinfecties meer.

Drie maanden na de training draag ik niet eens meer inlegkruisjes. Ik hoef niet meer na te denken over of er een wc in de buurt is en lange autoritten maak ik ook zonder stress.

Ik kan mijn urine gewoon ophouden. Ik ben er eindelijk echt vanaf!

Ik vind het top dat het programma verder reikt dan alleen de vaginale spieren. Dat het seksuele aspect er ook bij zit.

Bijzonder om te voelen dat je vaginale spieren te trainen zijn, terwijl ik eerst dacht, heb ik ze eigenlijk wel?”

Ingrid, 54 jaar

“Ik zou nooit naar een huisarts zijn gegaan”

“Ik was een hardloper, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik urine verloor.

Bij de finish van de Dam-tot-Damloop dacht ik: dit kan niet waar zijn! Ik droeg een inlegkruisje, maar dat was niet genoeg.

Ik ging over op wandelen, omdat je dan niet zo hard neerkomt als bij hardlopen.

Maar tijdens een lange wandeling droeg ik incontinentiemateriaal en zelfs dat was onvoldoende.

Ik schaamde me voor het urineverlies. Ik zou nooit naar mijn huisarts gegaan zijn.

Toen ik Erna hoorde vertellen over de training dacht ik meteen: dit moet ik doen!

Haar passie dat urineverlies niet nodig is, dat ze dat echt wil oplossen voor zoveel mogelijk vrouwen, dat overtuigde me.

Ik vond het ook fijn dat Erna arts is. Ze heeft haar kennis niet zomaar ergens opgedaan, ze kan het echt onderbouwen.

Dat gaf vertrouwen, plus het feit dat het zo simpel is op te lossen.

Voor de Facebook groep heb ik me niet aangemeld. Ddat bleek voldoende: ik ben van mijn klachten af!

Ik kan nu hardlopen zonder urineverlies en als ik moet niezen, hoef ik niet meer na te denken. Het gaat vanzelf goed.”

Mariëlle, 49 jaar

“Die 7 jaar incontinentie had ik graag voorkómen”

Ik had al 7 jaar last van urineverlies. Met hardlopen droeg ik maandverband, maar dat was onvoldoende. Soms moest ik door de achterstraatjes naar huis met een natte broek.

Als ik de slappe lach kreeg, voelde ik dat het niet goed ging. Ik verdoezelde het wel, maar ik schaamde me.

Van een goed aangeschreven bekkenbodemfysiotherapeut moest ik elke dag lang oefenen, met minimaal resultaat.

Ik kreeg een vaginale ring (pessarium), maar zelfs daarmee verloor ik urine.

Het voelde niet fijn om altijd zo’n ring te dragen en ik voelde me minder aantrekkelijk.

Omdat ik al jaren klachten had en de fysiotherapeut niet had geholpen, had ik niet zoveel hoop op verbetering.

Ik dacht: Als je kijkt naar wat het zou kunnen opleveren, dan is het helemaal niet zoveel geld.

En dan kan het me een operatie besparen.

Tijdens de training vergat ik de ring af en toe te dragen. Het bleek dat ik droog bleef. Wat een verademing! Inmiddels draag ik de ring nooit meer!

Het oefenen hoeft niet meer: mijn spieren regelen het nu automatisch.

Ik ben er echt vanaf!”

Lees hier het hele verhaal van Nyncke

Nyncke, 37 jaar

Nog meer reviews lezen?

Omdat we bij Stop Urineverlies Nu de privacy hoog in het vaandel hebben, staan er geen foto’s bij de reviews. En sommige namen zijn veranderd. Maar de verhalen zijn echt.

Ik hoor je denken: ja, die kunnen zomaar bedacht zijn. Kijk dan gerust op Google en Facebook. Daar staan reviews van vrouwen die trots zijn dat hun urineverlies is gestopt en dat taboe aan de kant hebben gezet voor jou. Zodat jij de stap ook durft te zetten en jouw urineverlies wél gaat stoppen.

 

Klik hier voor de Google reviews

 

Klik hier voor de Facebook recensies

 

© dr. Erna Beers, arts | Van Hengellaan 2 | 1217 AS Hilversum | BIG nummer 59052890301 | KvK 61975931 | BTW NL001951418B34 | privacy verklaring | algemene voorwaarden

Share This

Wil je dit bericht delen?

Klik op een van de knoppen. Likes vinden we ook fijn!