FaceBook Pixel Image

“Na 7 jaar eindelijk geen urineverlies meer”

Al sinds het begin van de cursus Train je vaginale spieren en de SUN training zijn er zulke mooie resultaten. Zoveel vrouwen met druppeltjes urineverlies (of meer dan druppeltjes) die helemaal van hun klachten afkomen. Sommige deelneemsters blijven me extra bij. Bijvoorbeeld omdat de incontinentieklachten erg waren of er een schrijnend verhaal achter zat, erg veel taboe of schaamte of stilzwijgend opgeven.

Nyncke (37 jaar, moeder van drie kinderen) is een van die vrouwen van wie de klachten én de resultaten me waarschijnlijk de rest van m’n leven bij zullen blijven. Zij had stilzwijgend opgegeven, totdat ze over de training hoorde en aan de slag ging. Lees zelf maar…

“Ik zag dat ik helemaal nat was. Ik schaamde me zo.”

“Ik was 30 jaar toen ik last kreeg van urineverlies, na m’n eerste zwangerschap en bevalling. Door het urineverlies tijdens hardlopen, droeg ik maandverband, maar dat was niet voldoende. Soms was mijn broek helemaal nat en ging ik door de achterstraatjes weer naar huis.

En als ik de slappe lach kreeg, voelde ik dat het niet goed ging. Ik probeerde het een beetje te verdoezelen, maar voor de spiegel zag ik dat ik helemaal nat was. Ik schaamde me en was bang dat iemand het gezien zou hebben.

Hoesten, niezen, lachen, die druk in de buik, daarbij ging het steeds mis. En het was niet zomaar ongewenst urineverlies, maar oprecht een erge vorm van incontinentie.

 

“Ik moest elke dag lang oefenen, met nauwelijks resultaat.”

Een goed aangeschreven bekkenfysiotherapeut constateerde verzakkingen bij mij. Bij haar deed ik bekken oefeningen voor het urineverlies, terwijl zij continu met haar vingers tegen mijn bekkenbodem aan zat. Dat vond ik ook niet fijn. Het is toch een intiem gedeelte. Thuis moest ik elke dag lang oefenen, met nauwelijks resultaat.

Ik kreeg een vaginale ring aangemeten, een pessarium, maar zelfs daarmee verloor ik ook nog wel eens druppeltjes urine. Het voelde niet fijn om dag en nacht zo’n ring te dragen. Ik voelde me er ook minder aantrekkelijk door en met vrijen was het altijd een gedoe.

 

“Ik had niet zoveel hoop op verbetering.”

Er was mij aangedragen dat ik een operatie kon ondergaan. Dat hield ik in mijn achterhoofd, voor als ik een jaar of 40 zou zijn. Omdat ik deze klachten al jaren had en ik het traject bij de fysiotherapeut al achter de rug had, had ik niet zoveel hoop meer op verbetering.

Toen ik hoorde over de training zat ik krap bij kas, maar ik wilde het wel een kans geven. Ik dacht: Als je kijkt naar wat het zou kunnen opleveren, dan is het eigenlijk helemaal niet zoveel geld en dan kan het me wel een operatie besparen.

 

“Ik draag de ring nu nooit meer!”

Tijdens de training, nadat ik de ring af en toe vergat te dragen, bleek dat ik droog bleef. Wat een verademing! Daardoor kreeg ik het vertrouwen om de ring vaker niet te dragen. Nu draag ik de ring nooit meer! Het oefenen zoals tijdens de cursus hoeft niet meer: mijn spieren regelen het nu automatisch.

Het hardlopen ben ik aan het oppakken na een blessure. Laatst liep ik hard zonder ring in. Dat was kort met wel een behoorlijke afstand met wandelen. Eerder moest dat met allerlei hulpmiddelen en dan ging lekte ik door. Nu bleef ik droog!

Vorige week moest ik niezen. Ik had haast, dus ik liep hard en onder het lopen nieste ik. Een paar seconden later dacht ik: O ja, een tijdje geleden zou ik stil zijn gaan staan, met mijn benen een beetje half over elkaar, aanspannen en dan niezen en nu doe ik het in de loop en dat alleen al is zo’n verademing. Ik ben er echt vanaf!

 

“Die zeven jaar urineverlies had ik graag voorkómen.”

Iedere vrouw met incontinentieproblemen zou ik de cursus aanbevelen, maar extra aan vrouwen voordat ze kinderen krijgen om te zorgen dat ze niet al die problemen krijgen. En anders na de bevalling om in elk geval niet met incontinentie rond te blijven lopen. Die zeven jaar urineverlies had ik voor mezelf graag voorkómen. Dat gun ik elke vrouw!”

Wil jij ook vrijheid?

Urineverlies komt bij de meeste vrouwen na de zwangerschap en bevalling, zoals Nyncke. Maar ook urineverlies na de overgang komt vaak voor.

Heb jij:

  • Ongewild urineverlies tijdens het sporten of als je gaat hardlopen
  • Een natte broek bij hoesten, niezen, lachen
  • Urineverlies bij (trampoline) springen
  • Druppeltjes urineverlies bij wandelen

Dan heb je urineverlies bij inspanning, wat ook wel stress incontinentie wordt genoemd.

Je kunt je bekkenbodemspieren trainen op een manier die je urineverlies wél stopt. Net zoals Nyncke. De SUN training is dé online training om je urineverlies bij inspanning te stoppen. Zelf. Zonder operatie.

Klik op de knop en lees snel verder hoe de SUN training jou kan helpen:

Let op: De SUN training is niet bedoeld voor aandrangincontinentie of urge incontinentie. Dus als je alléén sterke aandrang om te plassen hebt, en niet stress incontinentie hebt, dan kun je beter naar de Rust in je Blaas training.

 

Niet alleen Nyncke deelde haar ervaringen over de SUN training. Kijk maar eens bij de uitgebreide reviews over de SUN training.

 

P.S. Op verzoek van Nyncke hebben we een andere foto en een andere naam gekozen. Haar leeftijd is wel 37 jaar. En haar ervaringen zijn uiteraard door haar zelf verteld!