Léontine (49 jaar) is een drukbezette, bevlogen vrouw, die veel op pad is voor haar werk. Daarnaast wandelt ze vaak. “Ik ben niet iemand die kan stilzetten”, zegt ze lachend. “Ik deed nog wel alles, maar paste sommige activiteiten wel aan. Op de trampoline springen met mijn kinderen was geen succes. Ik kon daar niet op springen. Ik ging er wel op, maar dan moest ik eerst naar de wc en dan incontinentiemateriaal in en hopen dat goed ging.”

“Ik verloor steeds vaker urine”

“Ook bij dagelijkse dingen verloor ik steeds vaker urine: bij dingen sjouwen, bij wandelen. Op vakantie in de bergen hield ik het bergaf niet droog.

Een jaar geleden kocht ik voor het eerst incontinentiemateriaal, omdat het urineverlies steeds vaker voorkwam. En ja, het is toch wel erg vervelend als je van huis bent en je broek wordt nat.”

Twijfels over de SUN training

Ze had wel haar twijfels over de SUN training. “Financieel was het even minder makkelijk thuis en het is toch een paar honderd euro. Welke afweging maak je dan? Aan de andere kant dacht ik: het wordt wel steeds erger. Dit is een langetermijninvestering, om het maar in ondernemerstermen te zeggen. Elke keer incontinentiemateriaal aanschaffen is op de lange termijn duurder dan de SUN training.

“Ik pak graag de oorzaak aan”

Verder pak ik graag de oorzaak aan, in plaats van de symptomen te bestrijden. In die zin heb ik ook wel wat voor m’n gezondheid over.

Ik vond de uitleg zo logisch, dat je je spieren moet trainen met weerstand. Je armspieren train je ook niet door alleen maar je armen heen en weer te bewegen.

Ik had wel wat van die bekkenbodemoefeningen gedaan na de bevalling, maar dat is alleen maar trainen met lucht. Dat werkt een beetje, maar niet voldoende. En ja, dan vergeet je het weer en wordt het effect weer minder. Het zorgt niet voor een blijvend resultaat.

Blij met de SUN training

Al die redenen bij elkaar maakten dat ik het toch ben gaan doen. En met die beslissing ben ik blij.

Ik vond de SUN training helder en overzichtelijk. Erna bouwt het rustig op. Stapje voor stapje begeleidt ze je naar het doel. Ze leert je ook dat je er de tijd voor moet nemen. Het is geen quick fix of zo. Daar is Erna helder in.

En de resultaten? “Een week of 6 na start van de SUN training tilde ik tien zakken van 15 kilo hout uit de auto. Wat denk je? Droog!”

“Ik denk er niet meer over na”

“Van de week heb ik een lange wandeling gemaakt van een paar uur door de weilanden. Op een gegeven moment moest ik nodig plassen. Ik ben de uitdaging aangegaan om te kijken of ik goed thuiskwam. Na thuiskomst moest ik wel naar de wc, maar ik heb het droog gehouden!

Bij de alledaagse dingen denk ik er niet eens meer over na. Voorheen had ik rond de menstruatie meer last van urineverlies. Ook dat is gestopt.”

“Rust en vertrouwen”

Het is zo fijn dat ik geen rekening meer hoef te houden met het urineverlies. Dat geeft rust en vertrouwen. Ik hoef niet meer te bedenken dat ik eerst naar de wc moet voordat ik iets ga doen, of ik incontinentiemateriaal moet meenemen. Het is erg fijn dat ik die gedachten niet meer heb.”

Léontine heeft de SUN training al aan verschillende vriendinnen aanbevolen. “In het bijzonder aan leeftijdsgenoten, veertigers, vijftigers. Maar een andere vriendin die nu de training doet, is zeventig. Wat ik zo goed vind, is dat zij laat zien dat je ouder bent, je toch gewoon kunt trainen en resultaat boekt.”

En ze besluit met: “De SUN training is voor iedere vrouw die vol in het leven staat, dingen wil doen en zich niet wil laten beperken door urineverlies.”

Sta jij ook vol in het leven en wil je jouw urineverlies stoppen? Meld je dan nu aan voor de SUN training.
Share This

Wil je dit bericht delen?

Klik op een van de knoppen. Likes vinden we ook fijn!