Vragen staat vrij.

Heb je een vraag over de SUN training of de Rust in je blaas training?

Dat begrijpen we! Daarom vind je hieronder eerder gestelde vragen van vrouwen (en mannen trouwens ook) zoals jij. En uiteraard de antwoorden. 

Staat je vraag er niet tussen? Stel ‘m dan via de contactpagina.

We beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk!

Vragen en antwoorden over de SUN training

Het klinkt (bijna) te mooi om waar te zijn: je urineverlies bij inspanning stoppen zonder operatie.

Dat begrijp ik heel goed. En toch is het zo.
Zelf heb ik geleerd dat urineverlies er min of meer bij hoort als je kinderen hebt of als je in de overgang bent. Zo wordt erover gepraat, toch?
De SUN training is een unieke methode die de kennis van de – zeer wijze – taoïsten uit het oude China combineert met de kennis van dokter Kegel, Amerikaans gynaecoloog, en mijn eigen moderne kennis als westers opgeleid arts en seksuoloog. Met meer dan 1500 vrouwen die de SUN training hebben gedaan, kan ik je zeggen dat de training écht zorgt je urineverlies bij inspanning te stoppen. Mits jij natuurlijk actief aan de slag gaat!
Wil je meer weten over waarom de training zo succesvol is, meld je dan aan voor het eerstvolgende webinar. Via deze link zie je wanneer ik die geef.

Ik vind de SUN training nogal een investering…

Ik heb twee keuzes: Ik zou je de oefeningen kunnen geven voor een klein bedrag en het je verder laten uitzoeken. Of een webshop beginnen om eitjes te verkopen. Lekker makkelijk geld verdienen.

Maar dat is niet hoe ik wil zijn, als mens, als moeder, als arts. Ik wil je écht helpen, met een team dat je vragen kan beantwoorden, met een besloten ledengedeelte waar je alle informatie vindt, met uitlegvideo’s, audio’s. Met de gelegenheid om je vragen aan mij te stellen tijdens de live Q&A’s. Ik doe dit vanuit de passie om incontinentie de wereld uit te helpen. Om jou van je urineverlies af te helpen.

Ik heb 25 jaar medische kennis in de training gestopt, maar ook de kennis van dr. Kegel en de taoïsten uit het oude China. En natuurlijk alle ervaringen van eerdere deelneemsters. Er zit echt jaren en jaren werk in.

Je begrijpt dan vast dat je daarvoor meer betaalt, maar daarvoor wel onze tijd, energie en hulpmiddelen terugkrijgt om jouw urineverlies bij inspanning te stoppen.

Waarom kan ik de eitjes niet los bestellen?

De eitjes zijn een uitstekend middel om je bekkenbodemspieren te trainen.

Maar nog belangrijker is de manier waarop je traint. Omdat er veel onzin en zelfs schadelijke adviezen op internet te vinden zijn, bieden we alleen de eitjes aan in combinatie met de SUN training.

Ons doel is jou van je urineverlies bij inspanning af te helpen op een verantwoorde manier.
En niet om jou met een kluitje het riet in te sturen. Met verkrampte spieren of schade aan je vagina tot gevolg.

Is het trainen met eitjes echt nodig? Ik stop liever niks in mijn vagina.

De meeste vrouwen die aan de training beginnen, vinden het inbrengen van een eitje spannend of een raar idee.

Wat wellicht goed is om te weten: De deelneemsters laten ons keer op keer weten dat het heel erg meevalt en dat het resultaat (geen urineverlies meer) opweegt tegen de drempel die ze ervoeren.

Zonder de eitjes trainen heeft geen zin als je blijvend van je urineverlies af wilt. Hier lees je hoe dat komt

Wordt de training vergoed door de ziektekostenverzekering?

De training wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar je verdient je investering dubbel en dwars terug aangezien je met de SUN training wél je urineverlies bij inspanning stopt, zonder operatie die maar bij 80% van de vrouwen helpt of levenslange oefeningen die bij 16% van de vrouwen (tijdelijk) effect hebben. 

Je kunt natuurlijk altijd je ziektekostenverzekering vragen de training te vergoeden. Zij hebben er uiteindelijk baat bij dat jij geen incontinentiemateriaal op recept nodig hebt. Of een dure operatie.

Hoe lang duurt het voordat je effect merkt van het trainen?

Het verschilt van vrouw tot vrouw hoe lang het duurt voordat je effect merkt. Dat is ook logisch, want het maakt uit hoe vaak je bent bevallen, hoe je bent bevallen, of je ingeknipt, ingescheurd en/of gehecht bent. Ook speelt mee of je bekkenbodemspieren verzwakt of overactief zijn. En hoe goed je ze bewust kunt aansturen (coördinatie).

Eventuele andere factoren (medisch, psychisch, sociaal) spelen ook een rol. Je bekkenbodem is een onderdeel van je lijf, dat reageert op stress, op ziektes, op emoties enzovoort.
Dan snap je dat een voorspelling doen hoe lang het duurt niet te maken is. De ervaring leert dat sommige vrouwen ‘droog’ zijn na een paar maanden trainen; bij anderen duurt het langer.

Last but not least is het natuurlijk belangrijk dat je consequent de oefeningen doet.
Maar de vrouwen die de oefeningen consequent en juist doen, komen van hun urineverlies bij inspanning af. Bij de reviews en de blogs lees je de ervaringen van eerdere deelneemsters aan de SUN training.

Hoe lang houdt het effect van de training aan?

De ervaringen van oud-deelneemsters aan de SUN training laten zien dat de effecten aanhouden. Dat komt doordat je de bekkenbodemspieren eigenlijk ‘wakker maakt’. Op het moment dat je spieren ‘weten’ hoe ze moeten aanspannen en ontspannen, dan doen ze dat en blijven dat ook doen. Kijk, als je strakke buikspieren wil, dan moet je blijven trainen. Daarvoor geldt: use it or lose it.

Maar het punt is: Je hebt geen bodybuild bekkenbodem nodig om je urineverlies te stoppen. Wat er moet gebeuren, is dat je bekkenbodem weer gaat doen waarvoor ‘ie is gemaakt: drukverhogingen in je buikholte opvangen. Die druk neemt toe bij hoesten, niezen, lachen, bij inspanning. En daarvoor hoef je dus geen bodybuild bekkenbodem te hebben. Juist niet!

Je hebt een bekkenbodem nodig die zoveel mogelijk ontspannen is, en fit en sterk genoeg is om krachtig aan te spannen als dat nodig is.

In welke gevallen kan ik de training beter niet doen?

De SUN training is voor vrouwen met urineverlies bij inspanning. Dus als je urine verliest bij lachen, niezen, hoesten, springen, tillen, wandelen. Ook als je al jaren urineverlies hebt (de oudste deelneemster was 78 jaar; de jongste in de 20). En ook als je al een behandeling bij de bekkenfysio hebt gehad.

Allereerst heeft het geen zin om de SUN training te doen als je puur en alleen urge incontinentie of een overactieve blaas hebt: een plotselinge sterke aandrang om te plassen. Daarvoor is de Rust in je Blaas training.

Voor de training is het noodzakelijk dat je een eitje in je vagina kunt brengen. Als je dat om welke reden dan ook niet kunt (of wilt), dan heeft meedoen aan de training geen zin. Ik doel dan met name op klachten als vaginisme of een ernstige verzakking.
Als je een neurologische aandoening hebt, dan kun je wel meedoen, maar het effect is dan niet altijd 100%.

Ook als je wilt dat je urineverlies binnen een week over is, dan moet ik je teleurstellen: het is geen quick fix. Sommige vrouwen merken na een paar weken trainen met de eitjes al verbetering, maar het duurt meestal maanden voordat je urineverlies gestopt is. Daarom is kunnen en willen doorzetten echt belangrijk.

Als je onhandig bent met computers, dan heeft de training geen zin, omdat alles online gebeurt (behalve natuurlijk de oefeningen).

Verder is na meer dan 1500 vrouwen in de SUN training duidelijk dat je het meeste en snelste effect hebt als je consequent traint, geduldig bent en niet bij elke tegenslag opgeeft. Oftewel: geef je snel op, ben je niet goed in jezelf motiveren of vind je dat wij jouw problemen moet oplossen of je achter de broek aan moet zitten, doe dan vooral niet mee. Zonde van jouw geld en onze tijd.

Ik heb een bandje (tvt-o), maar verlies nog urine bij wandelen en springen. Is de SUN training dan voor mij geschikt?

Tijdens een operatie wordt een bandje om de ‘hals’ van je blaas gelegd, maar er wordt niks gedaan aan je bekkenbodemspieren. Die spieren ga je krachtiger en flexibel maken tijdens de SUN training.

Als je nu nog last hebt van urineverlies bij inspanning (zoals lopen en springen), dan is de SUN training een mooie manier om wél van je urineverlies af te komen. ​​

Zou je de SUN training aanraden tijdens zwangerschap?

Je kunt ook tijdens de zwangerschap trainen met eitjes. Sterker nog: door tijdens de zwangerschap te trainen, voorkom je urineverlies na de bevalling. En de bevalling zelf verloopt vaak makkelijker, omdat je door het trainen een goede controle over je bekkenbodemspieren krijgt.

Tot nu toe hebben geen zwangere vrouwen aan de training deelgenomen. Als je zwanger bent en je wilt de training doen, neem dan contact met me op: info@stopurineverlies.nl

Maar let op: als je zwanger bent, mag je niet met eitjes van jade trainen. Dat schijnt een miskraam of de bevalling te kunnen opwekken. Tijdens de zwangerschap train je met eitjes van rozenkwarts. Uiteraard is het trainen op eigen risico.

Kan ik gewoon blijven sporten/hardlopen tijdens de SUN training?

Dat hangt ervan af hoe het sporten/hardlopen gaat: droog of niet droog.

Als jij urineverlies hebt tijdens het sporten/hardlopen, dan is dat een teken dat je je bekkenbodem te zwaar belast.
Voorbeeld: als je 10 minuten droog kunt sporten en daarna urineverlies krijgt, dan stop je na die 10 minuten.
Ander voorbeeld: als je wel droog kunt wandelen en niet droog kunt hardlopen, dan ga je voorlopig alleen wandelen.
Je lichaam geeft aan dat het te zwaar is. De uitdaging is daarnaar te luisteren.

Natuurlijk is het de bedoeling dat je straks krachtige en flexibele bekkenbodemspieren hebt die àlles weer aankunnen. Geef ze de kans om te herstellen door nu je grenzen te bewaken.

Mijn dochter van 8 / 11/ 13 jaar heeft last van urineverlies bij lachen. Kan ze ook de SUN training doen?

Wat vervelend voor je dochter dat ze last van urineverlies heeft. Omdat we bij de SUN training een eitje in de vagina inbrengen, is het, gezien haar leeftijd, niet raadzaam dat ze meedoet.

Als er bij kinderen sprake is van urineverlies nadat ze zindelijk zijn geworden, dan komt het vaak door overactieve bekkenbodemspieren.
Het is raadzaam om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen.

Als ik moet plassen, dan moet ik ook metéén. Soms ben ik zelfs te laat bij het toilet. Ik heb geen last van urineverlies bij niezen enzo.

Je klachten klinken als urge incontinentie of een overactieve blaas. Dit is een vorm van urineverlies waarbij je plotseling een sterke aandrang (= urge) voelt om te plassen en dan ook echt naar het toilet moet gaan. Anders ben je te laat en verlies je urine. Er is dan sprake van een ‘overspannen’ samenwerking tussen je blaas, je ruggenmerg en je hersenen.

In de SUN training pakken we stress incontinentie aan: urineverlies bij niezen, hoesten, hardlopen en andere ‘inspanningen’. Daar heb jij geen last van, zo te lezen.

Lees hier alles over de Rust in je Blaas training.
De Rust in je Blaas training is speciaal bedoeld voor vrouwen (en mannen) met urge incontinentie.

Je hebt het over het taoïsme. Is de training dan niet heel zweverig? Ik wil graag met beide benen op de grond blijven staan.

Ik ben zelf een nuchtere Hollandse dokter, dus we gaan niet de zweverige kant op. We gebruiken technieken en adviezen uit het taoïsme en vertalen die naar een training die heel erg met beide benen op de grond is.

Wanneer start de SUN training? Moet ik dan thuis zijn?

Je kunt starten op elk gewenst moment. Omdat je de training online volgt, hoef je er dus niet voor thuis te blijven; je kunt het in je eigen tijd volgen.

Je kunt dus ook gewoon op vakantie.

Het is wel belangrijk om tijd vrij te maken. Het advies is 10-30 minuten per dag te trainen (verschillende oefeningen) en elke 1-3 weken wat extra tijd vrij te maken voor de uitlegvideo’s (20-40 minuten).

Ik woon in België/ Frankrijk/ Canada/ Dubai. Kan ik ook deelnemen aan de training?

Jazeker! De training volg je online, dus waar je ook woont, je kunt de training doen.

Zo lang je maar de Nederlandse taal goed begrijpt. De eitjes sturen we naar je op per post.

Ik ben ondernemer. Is de training zakelijk aftrekbaar?

Voor het antwoord op deze vraag kun je het beste de regels van de Belastingdienst raadplegen, aangezien die nog wel eens willen wijzigen.

Vragen en antwoorden over de Rust in je Blaas training

Wanneer start de Rust in je Blaas training en moet ik dan thuis zijn?

Je kunt op elk moment starten met de Rust in je Blaas training. Lees hier of je de training kunt doen.

Het is handig als je op of in de dagen daarna aan de slag gaat, zodat je zo snel mogelijk effect hebt. Maar je hoeft dus niet op de dag zelf thuis te zijn.

Hoeveel weken duurt de training?

De verschillende delen van de Rust in je Blaas training krijg je in 12 weken aangeboden. We hebben gekozen voor een abonnementsvorm, zodat je gewoon in je eigen tempo kan meedoen.

Het abonnement loopt door tot je opzegt. De opzegtermijn is 1 maand en je kunt ons daar gewoon over mailen. Dan zetten wij je toegang en de automatische incasso stop. 
​Tot die tijd hou je gewoon toegang tot de training, de privé Facebook groep en de live Q&As. 

Maar… ga wel aan de slag, anders krijg je geen rust in je blaas.

Wat kost de Rust in je Blaas training?

Wat de training kost, is minder belangrijk dan wat de training waard is. Wat is het je waard als je weer in alle rust naar de wc loopt, wandelingen maakt zonder angst en verlost bent van die voorzorgsplasjes?

In vergelijking met de waarde die het voor jou oplevert, die vrijheid, kost de Rust in je Blaas training een schijntje: 49 euro per maand. 
Je betaalt dat bedrag per maand, net zo lang als jij toegang wilt houden tot de training,  de privé Facebook groep en de live Q&As.

Hoeveel tijd ben ik aan de training kwijt?

De video’s duren elk ongeveer 20-40 minuten. De oefeningen zelf doe je door de dag heen, omdat het erom gaat dat je leert om anders te reageren bij elke keer dat je aandrang voelt.

Ik ben onhandig met computers. Kan ik dan wel meedoen?

De training is online, dus je zult overweg moeten kunnen met een computer, met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als je een ‘echte digibeet’ bent, dan is een online training niet handig. 
Je moet mails kunnen openen, op knoppen en linkjes kunnen klikken. Als je wilt, kun je de oefeningen downloaden en printen. Maar je kunt ze ook gewoon op je computer bekijken. 

Ik woon in België/ Frankrijk/ Canada/ Dubai. Kan ik ook deelnemen aan de training?

Jazeker! De training volg je online, dus waar je ook woont, je kunt de training doen. Zo lang je maar de Nederlandse taal goed begrijpt.

Na hoeveel tijd merk ik effect?

Dat verschilt per persoon, afhankelijk van je klachten en van hoe vaak je de handvatten toepast. Het kan dus een paar weken of een aantal maanden duren. Daarom is ook het advies: wees mild, geduldig én vastberaden.

Hoe lang houdt het effect van de training aan?

Het kan zijn dat je helemaal van je overactieve blaas of urge incontinentie af bent en blijft, maar het kan ook zijn dat het soms weer even terugkomt, bijvoorbeeld na een blaasontsteking. Maar met de handvatten heb je zo weer rust in je blaas. Handvatten voor het leven dus!

Hoe zit het met die Facebook groep?

Je mag deelnemen aan de privé Facebook groep. Een groep uitsluitend toegankelijk voor mensen die de Rust in je Blaas training doen en net als jij hun overactieve blaas aan het aanpakken zijn.
Deelnemers in eerdere versies van de training geven aan dat de feedback die ze krijgen van andere deelnemers en van het team een van de meest waardevolle onderdelen is van deze training.
Het is een privé groep, wat betekent dat je Facebook vrienden niet kunnen zien dat jij in de groep zit. En het betekent dat berichten die je in de groep plaatst niet zichtbaar zijn voor je vrienden, ook niet als erop gereageerd wordt of als je wordt getagd.

Hoe weet ik of ik een overactieve blaas heb?

Bij een overactieve blaas heb je één of meer van deze klachten:

  • Je verliest urine voordat je bij de wc bent
  • Je verliest urine als je aan plassen denkt
  • Je verliest urine zodra je aandrang voelt
  • Je doet voorzorgsplasjes om urineverlies te voorkómen

Ik heb een overactieve blaas én urineverlies bij inspanning (stress incontinentie). Welke training kan ik dan het beste doen?

In dat geval kun je het beste eerst de SUN training doen om je urineverlies bij inspanning te stoppen. Het kan zo zijn dat tijdens de SUN training de klachten van de overactieve blaas ook verdwijnen. Hou je toch nog klachten, dan kun je altijd nog de Rust in je blaas training volgen.

Andersom mag natuurlijk ook: eerst de Rust in je Blaas training en dan de SUN training, maar dat is duurder dan nodig.

Ik verlies urine terwijl ik stilzit of stillig, zoals tijdens het slapen. Helpt de Rust in je Blaas training daar ook bij?

Nee, daar helpt de Rust in je Blaas training niet tegen. Je kunt dan het beste contact opnemen met je huisarts.

Ik ben een man. Kan ik meedoen aan de Rust in je Blaas training?

Als je jezelf herkent in de klachten van een overactieve blaas en dus geen ander type urineverlies hebt, dan verwelkom ik je graag bij de Rust in je Blaas training.

Ik heb al 30 jaar last van aandrang en voorzorgsplasjes, zoals jij ze noemt. Heeft de Rust in je Blaas training dan wel zin?

Gelukkig wel! Veel deelnemers aan de Rust in je Blaas training hebben al jaren en jaren last. Je hersenen zijn altijd trainbaar, zodat je toch Rust in je Blaas krijgt.

 

Vergoed m’n zorgverzekering de training?

Waarschijnlijk niet. Maar je kunt natuurlijk altijd je ziektekostenverzekering vragen de training te vergoeden. Zij hebben er uiteindelijk baat bij dat jij geen incontinentiemateriaal op recept nodig hebt.

Ik gebruik medicatie voor de overactieve blaas. Kan ik de training dan wel doen?

Ja, ook bij gebruik van medicatie is het zinvol om de training te doen.

Stop ik met de medicatie voor de overactieve blaas bij de start van de training?

Nee, dat is niet nodig. In de loop van de training zul je merken dat je minder last hebt van onnodige aandrang. Dan wordt het tijd om in overleg met de voorschrijver van de medicatie te overleggen hoe en wanneer je stopt met de medicatie.

Is je vraag niet beantwoord? Geen nood.

Stel ‘m dan via het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk. 

 

Ontspannen wandelen met rust in je blaas