FaceBook Pixel Image

Heb je een overprikkelde blaas of een gevoelige blaas? Dan weet je hoeveel je daarmee bezig bent. Een ander woord voor een overprikkelde of gevoelige blaas is overactieve blaasHeb je door de aandrang ongewild urineverlies, dan heet dat ‘urge incontinentie’ of ‘urine incontinentie bij aandrang’. Wil je weten waarom je nog steeds die hardnekkige klachten hebt, waar niks tegen lijkt te helpen? En ontdekken hoe je wél rust in je blaas krijgt, lees dan verder.

Wat zijn de symptomen van een overactieve blaas?

Je herkent je ongetwijfeld in één of meer van onderstaande situaties: 

  • te vaak heb je het gevoel dat je moet plassen – soms zelfs continu #frustrerend 
  • je voelt een soort druk op de blaas die maar even verdwijnt als je plast – of zelfs dat nog niet eens  
  • je gaat tig keer per dag naar het toilet, terwijl het steeds maar kleine beetjes zijn (hoe kán dat nou?) 
  • vaak moet je er een paar keer per nacht uit om te plassen, waardoor je ’s ochtends vermoeid opstaat 
  • je bent soms (of vaak…) te laat bij de wc: het lukt je door je gevoelige blaas niet je plas op te houden zodra je aandrang om te plassen voelt  
  • of je voorkómt het verlies van urine door voorzorgsplasjes te doen – je weet in elk restaurant waar de wc is (als je nog uit eten durft)

 

Invloed van een overprikkelde blaas op je leven

Met die vervelende aandrang maakt ‘even de deur uitgaan’ er voor jou niet makkelijker op. En dat maakt je nóg onzekerder. Een gezellig gespreksonderwerp is het ook niet. Toch heeft zo’n zes tot tien procent van de volwassenen een overactieve blaas. Zowel mannen als vrouwen. Je bent dus écht de enige niet.

Hoe ontstaat een overactieve blaas?

Waardoor voel je die overmatige aandrang? Vaak ontstaat het na: 

  • een of meer blaasontstekingen 
  • een operatie in het bekkengebied, bijvoorbeeld aan een vergrote prostaat bij mannen of een blaasbandje of het verwijderen van de baarmoeder bij vrouwen 
  • bestralingen in het bekkengebied 
  • bepaalde medicijnen, zoals plaspillen, medicijnen tegen depressie of tegen psychose 
  • Of simpelweg door je opvoeding, omdat je hebt geleerd om altijd maar voorzorgsplasjes te doen. Geregeld is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen voor een overactieve blaas. 

De standaard blaastraining helpt niet

Bij de standaard blaastraining moet je je plas uitstellen, de wekker zetten of oefeningen voor je bekkenbodem doen. Als dat niet werkt, krijg je medicatie voorgeschreven. Daarna word je doorverwezen naar het ziekenhuis voor een neurostimulator in je lijf, met draadjes naar de spieren van je blaas.  Je plas uitstellen of je spieren vaak aanspannen werkt alleen maar averechts voor een overprikkelde blaas: nóg meer prikkels! En medicatie voor een overactieve blaas heeft nare bijwerkingen, zoals een droge mond. Daardoor wil je meer drinken, maar dat verergert de aandrang weer.

Is blijven vechten tegen de aandrang of voorzorgsplasjes doen de oplossing? Of moet je die bijwerkingen accepteren? Of de rest van je leven een elektronisch apparaatje in je lichaam dragen?

Gelukkig niet! Lees maar hoe Janets leven veranderde doordat zij weer rust in haar blaas kreeg. 

Ontspannen vrouw in gras zonder loze aandrang dankzij Rust in je blaas training.

“Eindelijk rust in mijn gevoelige blaas

“Bewust en onbewust dacht ik altijd aan plassen. Voordat ik ergens naartoe ging, bedacht ik al waar en wanneer ik kon plassen. Sowieso dronk ik dan minder en deed ik meerdere voorzorgsplasjes voordat ik de deur uitging. Ik gebruikte incontinentiemateriaal ‘voor het geval dát’ en nam extra mee.  

De hele dag was ik in een soort lichte paniek, ik voelde een continue spanning in mijn lijf. Toen ik hoorde over de Rust in je Blaas training van Erna, wist ik dat dit het laatste zetje zou zijn om van mijn onrust af te komen. Erna kende ik namelijk al van de SUN training, die mij een goed resultaat had gebracht. Ze legt alles op een rustige en heel duidelijke manier uit en geeft je het vertrouwen dat je het kunt. Ik wist dus gewoon dat deze training ook zou werken.  Door de Rust in je Blaas training ontdekte ik dat je zelf invloed hebt op de rust in je blaas én in je brein. Ik kan nu ongeveer vier uur tussen de plassen hebben. De continue spanning in mijn lijf is weg, dat geeft zoveel rust!” 

⭐⭐⭐⭐⭐

Janet (56 jaar)

Waarom de Rust in je blaas training wél werkt bij een overprikkelde blaas

De Rust in je Blaas training van dr. Erna Beers zorgt ervoor dat de échte oorzaak wordt aangepakt. Die zit niet in je blaas, maar in je automatische brein. Die geeft te vaak aan dat er geplast moet worden.    Dat stukje brein bedoelt het goed, wil jou namelijk behoeden voor gevaar. Alleen baseert ‘ie zich op oude informatie – een blaasontsteking of een operatie die allang voorbij is. Met simpele, praktische oefeningen zorg je ervoor dat je brein weer rustig wordt. En daardoor je blaas. En jij dus ook. 

Wat echte rust je brengt, merkte Julia ook, die radeloos werd van de aandrang. Na de Rust in je blaas training hoefde ze tijdens een vliegreis van 7 uur maar één keer te plassen. Zonder uitstellen, zonder gevecht tegen de aandrang, maar gewoon vanuit rust. 

Wil jij ook Rust in je overactieve blaas?

Lees gerust eerst verder over de Rust in je Blaas training. Je wil er tenslotte op kunnen rekenen dat dit jou écht gaat helpen bij je overprikkelde blaas of gevoelige blaas. 

Klik op de knop en lees snel hoe de Rust in je Blaas training jou kan helpen: