FaceBook Pixel Image

“Mijn plas liep er zó uit, ik kon ’t niet tegenhouden”

Marieke (63) had last van ongewenst urineverlies als ze ging wandelen. Ook al was ze net naar de wc geweest, het liep er na tien minuten zó uit. Marieke kwam uit bij de SUN training, maar twijfelde: wie weet was dat niet meer dan een commerciële truc…

 

“Je denkt alleen nog maar: ik wil naar huis”

“Voordat ik ging wandelen, ging ik al drie keer naar de wc omdat ik wist dat ik het anders niet droog zou houden. Dan was ik pas tien minuten weg en begon het: de urine liep er gewoon uit.

Doorgaans maakte ik met mijn man een rondje van pakweg vijftig minuten. Maar op een gegeven moment denk je alleen nog: ik wil naar huis, ik wil naar huis. Zo bang was ik geworden voor het urineverlies.

Ik had altijd inlegkruisjes of soms zelfs maandverband in. Dat werd tijdens het wandelen helemaal nat. Het lukte niet om mijn urine op te houden.

Je voelt je vies: na een wandeling moest ik mezelf verschonen. Zelfs mijn bovenkleding was nat.”

 

“Kon ik niet iets anders proberen dan een tvt-operatie?”

“Al jaren heb ik een verzakking. Mijn schoonzusje zei jaren geleden tegen me: ‘Goh, je moet je laten opereren.’ Bij haar was dat goed gegaan. Maar ik had nooit tijd en er was meestal wel een wc in de buurt als ik aan het werk was, dus ik zag de noodzaak niet.

Een jaar geleden stopte ik met werken en ging ik steeds meer wandelen. Toen ben ik toch naar de huisarts gegaan. Hij constateerde een verzakking, maar adviseerde niet meteen voor een operatie te kiezen.

‘Begin eens met een ring’, zei hij. In eerste instantie leek het te helpen. Maar na een week of wat dacht ik: nee, het helpt niet. Ik ging terug naar de huisarts, maar ook met de andere ring die ik kreeg, hield ik het niet droog.

De huisarts zei: ‘Ik snap dat je van je urine-incontinentie af wilt, maar als die ringen niet helpen, moet je misschien toch overgaan op een operatie.’

Ik wilde erg graag van dat ongewenste urineverlies af, maar over de operatie had ik twijfels. Die matjes of zo’n kunststof bandje die ze gebruiken, kwamen in opspraak. Ze zouden vergroeiingen veroorzaken. Ook vertelde de huisarts dat opereren nooit zonder risico is.

Daarom ging ik zoeken of er nog iets anders was wat ik kon proberen.”

 

“Was het geen truc om mensen geld af te troggelen?”

“Zo kwam ik uit bij de SUN training. Ik moet zeggen: ook daar had ik in het begin mijn twijfels bij. Onbekend maakt onbemind. En er bestaat zo veel wat niet werkt: zou dit ook een commerciële truc zijn om mensen geld af te troggelen?

Ik heb het met mijn man overlegd en met mijn zus, zij is verpleegkundige. Beiden moedigden me aan het wel te doen. Mijn zus zei: ‘Wat het dan kost, maar dan heb je het in elk geval geprobeerd. Die operatie kan altijd nog.’

Dat Erna arts is, hielp me om de knoop door te hakken. Ze had in verschillende ziekenhuizen gewerkt en dat gaf me vertrouwen dat het goed zat.”

 

“Ik ga van tevoren niet eens meer naar de wc”

“Ik begon met de SUN training en merkte al snel effect: in korte tijd had ik minder last van ongewenst urineverlies. Ik was ook best fanatiek met de bekkenbodemoefeningen.

Nu kan ik langer dan een uur lopen, zonder dat ik last heb van urineverlies. Erg fijn dat ik me nooit meer hoef te verschonen na het wandelen. Ik ga vooraf niet eens naar de wc. En toch blij ik helemaal droog.

Het geeft me zo’n vrijheid! Een wereld van verschil.”

 

“Zo blij dat ik geen operatie hoef te ondergaan”

“Vroeger ging ik elke drie maanden naar de chiropractor omdat ik last had van mijn rug. Omdat we een eigen zaak hadden, stond ik veel. Sinds ik de oefeningen uit de SUN training doe, heb ik minder last van mijn rug. Ik heb ook het gevoel dat daardoor mijn rug minder hol staat.

Dat ik dankzij de training geen operatie hoef te ondergaan, daar ben ik echt enorm blij mee. Ik zag toch wel op tegen zo’n operatie. Ik ben nog van plan om mijn huisarts de SUN training aan te bevelen. Heel veel mensen weten denk ik helemaal niet van het bestaan van deze training.”

 

“Als je oprecht gemotiveerd bent, kun je van je urineverlies afkomen”

“Volgens mij werkt de SUN training voor alle vrouwen die last hebben van ongewenst urineverlies: 25-jarige, maar ook 75-jarige vrouwen. Onze dochter is nu zwanger. Ik denk dat erg veel vrouwen er op die leeftijd nauwelijks rekening mee houden dat ze na een bevalling vaak incontinentie krijgen. Mocht mijn dochter daar ook last van krijgen na de zwangerschap, dan zal ik haar de SUN training adviseren.

Als ik ergens voor ga, wil ik het ook goed doen. Motivatie is denk ik de essentie bij deze training. En volhouden.

Als je oprecht gemotiveerd bent om je bekkenbodem te trainen, kun je van je urineverlies afkomen. De aanhouder wint.”

Wil jij ook je urineverlies bij inspanning stoppen? Zelf? Zonder operatie?

Zodat je, net als Marieke:

  • Een TVT-operatie kunt voorkómen (bij 20% van de vrouwen helpt de operatie niet)
  • Je incontinentiemateriaal de deur uit kan doen
  • Uren kan wandelen zonder natte broek
  • Ongedwongen de deur uitgaat
  • Trots op jezelf bent dat jij zelf je urineverlies hebt gestopt
  • Geniet van het gevoel van vrijheid

 

De SUN training helpt bij urineverlies (bij vrouwen) bij inspanning, zoals wandelen, hoesten, niezen, lachen, bukken, tillen. Door de verhoogde druk op de bekkenbodemspieren krijg je ongewild urineverlies. Deze vorm van urineverlies wordt ook wel stressincontinentie genoemd.

Kijk nu of de SUN training ook jou kan helpen:

Of meld je hier aan voor het gratis webinar

 

Let op: De SUN training is niet bedoeld voor aandrangincontinentie of urge incontinentie. Daarvoor kun je beter naar de Rust in je Blaas training.

Niet alleen Marieke deelde haar ervaringen over de SUN training. Kijk maar eens bij de uitgebreide reviews over de SUN training.