Floor (36) vermeed activiteiten om haar urineverlies binnen de perken te houden. Haar oudste kind droeg ze ruim 5 jaar niet. En nu? Ze kan de zesjarige weer dragen. Zonder urineverlies.

Dankzij de SUN training, waarvan ze maandenlang dacht dat er een oplichter achter zat.

“Ik had urineverlies bij het hardlopen, bij niezen en na een dag werken. Ik sta veel tijdens mijn werk en spande dan mijn buikspieren aan. Achteraf was dat juist allesbehalve goed voor mijn bekkenbodem.

Het urineverlies was het ergste als ik alleen thuis was met de kinderen, omdat ik mijn jongste nog moet tillen.”

 

“Ik tilde mijn oudste kind al 5 jaar niet meer”

“Ik wilde geen inlegkruisjes dragen, dus ik zorgde ervoor dat ik zo min mogelijk urineverlies had, door dingen te vermijden. Mijn oudste tilde ik vanaf dat ‘ie een half jaar was niet meer. En die is nu zes. Dat vond ik natuurlijk wel erg naar. En het was irritant dat ik niet mee kon doen, met trampoline springen en zo.”

 

Negen maanden trainen en nog steeds urineverlies

“Na drie van mijn bevallingen ben ik bij een bekkenfysiotherapeut geweest. De eerste keer ging het wel beter, maar voordat het goed ging, raakte ik opnieuw zwanger. De tweede keer ging het wel iets beter. Toen ging ik naar een andere bekkenfysiotherapeut en die zei: ‘Je moet niet alleen maar trainen, maar je moet ook ontspannen.’ Dat had die eerste helemaal niet gezegd. Dus dat hielp ook wel weer wat.

Na de vierde bevalling heb ik 9 maanden geoefend. Toen hebben ze het ook gemeten met zo’n apparaatje, hoe sterk m’n bekkenbodemspieren waren. Er kwam gewoonweg geen kracht bij. Alleen toen ik ging mediteren, elke dag 5 minuten, halveerde de spanning. Dus de rust kwam, maar qua kracht kwam er niks bij, ook al oefende ik elke dag.”

 

Binnen een maand meetbaar resultaat

“Toen ik vier weken bezig was met de SUN training ging ik weer naar de bekkenfysiotherapeut. M’n kracht was verdubbeld! Het was nog niet genoeg, omdat ik nog wel urine verloor. Maar ik vond het wel veel makkelijker om te oefenen, omdat ik toen wist dat het echt zin heeft.

Daarna heb ik het niet meer laten meten bij de bekkenfysiotherapeut, want ik heb geen urineverlies meer.”

 

“Ik draag m’n kinderen weer”

“Na een lange dag voelde ik tijdens de SUN training dat het net goed ging of net mis, maar nu heb ik er helemaal geen last meer van. Ik sport nu zonder urineverlies en… m’n oudste zoon draag ik soms weer, ’s avonds en ’s nachts! Ik hoef niet meer na te denken bij de dingen die ik doe. Dat is fijn.”

 

Malafide organisatie?

“Voordat ik aan de SUN training begon, had ik forse twijfels. Ik dacht: Wat voor malafide organisatie zit daarachter? Je weet niet wat het is. Dan staat er dat je arts bent en dan denk je: Ja, hoor… Arts. Een heleboel vriendinnen van mij zijn arts, maar die weten niks van bekkenbodems, dus dat zegt voor mij niet zo veel.

Ik heb er sterk over getwijfeld. Maandenlang.

Maar toen was m’n urineverlies echt erg, en ben ik de SUN training toch maar gaan proberen. Ik had domweg geen andere opties.

De bekkenfysio zei dat ik moest gaan oefenen. Maar ja, dat had ik al negen maanden gedaan en daar kwam geen verandering. Het enige wat er gebeurde, was dat ik achteruitging als ik niet goed oefende. Maar om alleen maar te blijven oefenen om hetzelfde te blijven, nou nee.”

 

“Misschien weet Erna goede oefeningen”

Toen zei een andere bekkenfysio dat ik maar moest laten opereren, maar voordat ik dat soort dingen zou doen, wilde ik eerst die eitjes proberen. Ik heb ze zelf gekocht en ben ermee gaan oefenen. Maar ik merkte niet gelijk verschil. En toen dacht ik: Tja, misschien weet zij erg goede oefeningen, zodat het wél beter gaat.

En misschien is het wel malafide, maar in het ergste geval ben ik het geld kwijt aan iemand die het niet verdient.”

 

Vertrouwen in de SUN training

“Voor mij kwam de geruststelling toen ik in de Facebookgroep zat. Toen zag ik dat het oprecht was, dat er echt mensen aan het oefenen waren. Die ook al verbetering zagen en zo. Vanaf dat moment had ik er vertrouwen in.”

 

“Ik heb de SUN training zelfs aan mijn zusje aangeraden”

“Ik vond de SUN training duidelijk. Ik had geen moeite om de oefeningen in te plannen, want ik wist waarvoor ik het deed. Ik vind het erg prettig dat je vragen kan stellen in de Facebookgroep.

Erna heeft een goed doordacht programma opgezet, met een complete set aan oefeningen, van je bekkenbodem en je lijf tot je hoofd. Daarnaast vind ik het heel waardevol dat je persoonlijk vragen aan haar kunt stellen. Ze is echt betrokken en geeft daar dus ook veel ruimte voor.

Het is oprecht een goede training, die eigenlijk voor alle vrouwen die kinderen hebben gehad goed is. Ik heb de SUN training zelfs aan mijn zusje aangeraden.”

Wil jij ook je (klein)kinderen gewoon kunnen dragen? Meld je dan nu aan voor de SUN training.

Liever eerst een webinar bijwonen, zodat je ervaart wie Erna is en hoe ze jou kan helpen? Meld je hier aan voor het eerstvolgende webinar.

Niet alleen Floor deelde haar ervaringen over de SUN training. Kijk maar eens bij de uitgebreide reviews over de SUN training.