FaceBook Pixel Image

Bekkenbodem oefeningen na de bevalling… Floor (36) deed het maandenlang. Tegen urineverlies. Ze vermeed zoveel mogelijk activiteiten om het verlies van urine binnen de perken te houden. Ook al deed ze de bekkenbodem oefeningen elke dag, haar bekkenfysiotherapeut zag geen verbetering. Ontdek hier de ervaringen van Floor met de SUN training, waarvan ze dacht dat het oplichterij was.

 

Mijn strijd tegen urineverlies na de bevalling

“Ik had urineverlies bij hoesten, hardlopen, bij niezen en na een dag werken sinds mijn zwangerschappen. Dat komt natuurlijk vaker voor.
Ik sta veel tijdens mijn werk en spande dan mijn buikspieren aan. Achteraf was dat juist allesbehalve goed voor mijn bekkenbodem.

Het urineverlies was het ergste als ik alleen thuis was met de kinderen, omdat ik mijn jongste nog moet tillen.”

 

“Ik tilde mijn oudste kind al 5 jaar niet meer”

“Ik wilde geen inlegkruisjes dragen. Daarom deed ik mijn best om zo min mogelijk urineverlies te hebben. Ik vermeed bijvoorbeeld het tillen van mijn oudste. Die tilde ik vanaf dat ‘ie een half jaar was niet meer. En die is nu zes. Dat vond ik natuurlijk wel erg naar. En het was irritant dat ik niet mee kon doen met trampoline springen en zo.”

 

De zoektocht naar de juiste oplossing voor urineverlies

“Na drie van mijn zwangerschappen ben ik bij een geregistreerde bekkenfysiotherapeut geweest, omdat ik urineverlies had. De eerste keer ging het wel beter, maar voordat het goed ging, raakte ik opnieuw zwanger.

De tweede keer ging het wel iets beter. Toen ging ik naar een andere bekkenfysiotherapeut. Die zei: ‘Je moet niet alleen maar trainen, maar je moet ook ontspannen.’ Dat had die eerste helemaal niet gezegd. Dus dat hielp ook wel weer wat.

Na de vierde bevalling heb ik 9 maanden lang bekkenbodem oefeningen voor na de bevalling gedaan. Toen heeft de bekkenfysiotherapeut het ook gemeten met zo’n apparaatje. Er kwam gewoonweg geen kracht bij in mijn bekkenbodem.

Alleen toen ik ging mediteren, elke dag 5 minuten, halveerde de spanning. Dus de rust kwam, maar er kwam geen kracht bij, ook al oefende ik elke dag.”

Vrouw doet bekkenbodem oefeningen na bevalling via bekkenfysiotherapeut

Het effect van de SUN training: binnen een maand resultaat

“Toen ik vier weken bezig was met de SUN training ging ik weer naar de bekkenfysiotherapeut. M’n kracht was verdubbeld!

Het was nog niet genoeg, omdat ik nog wel urine verloor. Maar ik vond het wel veel makkelijker om te oefenen, omdat ik toen wist dat het echt zin heeft.

Daarna heb ik het niet meer laten meten bij de bekkenfysiotherapeut, want ik heb geen urineverlies meer.”

 

“Het is me gelukt om mijn urineverlies te stoppen!”

“Na een lange dag voelde ik tijdens de SUN training dat het net goed ging of net mis, maar nu heb ik er helemaal geen last meer van.

‘Nu’ is twee jaar na het einde van de SUN training. Ik sport nu zonder urineverlies bij inspanning en… m’n oudste zoon draag ik soms weer, ’s avonds en ’s nachts! Ik hoef niet meer na te denken bij de dingen die ik doe. Dat is fijn.”

Twijfels over de SUN training

“Voordat ik aan de SUN training begon, had ik forse twijfels. Ik dacht: Wat voor malafide organisatie zit daarachter? Je weet niet wat het is.

Dan staat er dat je arts bent en dan denk je: Ja, hoor… Arts. Een heleboel vriendinnen van mij zijn arts, maar die weten niks van bekkenbodem oefeningen na bevallingen, dus dat zegt voor mij niet zo veel.

Ik heb er sterk over getwijfeld. Maandenlang.

Maar toen was m’n urineverlies echt erg, en ben ik de SUN training toch maar gaan proberen. Ik had domweg geen andere opties.

De bekkenfysiotherapeut zei dat ik elke dag bekkenbodem oefeningen moest gaan doen. Maar ja, dat had ik al negen maanden gedaan en daar kwam geen verandering. Het enige wat er gebeurde, was dat ik achteruitging als ik niet goed oefende. Maar om alleen maar te blijven oefenen om hetzelfde te blijven, nou nee.”

 

“Misschien weet Erna goede bekkenbodem oefeningen”

Toen zei een andere bekkenfysio dat ik maar moest laten opereren. Sommige vrouwen kiezen daarvoor, maar voordat ik dat soort dingen zou doen, wilde ik eerst eitjes proberen. Ik heb ze zelf gekocht en ben ermee gaan oefenen. Maar ik merkte niet gelijk verschil.

En toen dacht ik: Tja, misschien weet Erna goede bekkenbodem oefeningen na de bevalling. Hopelijk gaat het dan wél beter met mijn urineverlies.

Misschien is het wel malafide. In het ergste geval ben ik het geld kwijt aan iemand die het niet verdient.”

 

Hoe ik vertrouwen kreeg in de SUN training

“Voor mij kwam de geruststelling toen ik in de Facebookgroep zat. Daar zag ik dat het oprecht was, met echte mensen die aan het oefenen waren. Ze zagen ook al verbetering. Vanaf dat moment had ik er vertrouwen in.”

Facebook groep van de SUN training voor vrouwen met urineverlies na bevalling

“Waarom ik de SUN training zelfs aan mijn zusje heb aangeraden”

“De SUN training was overzichtelijk voor mij. Ik had geen moeite om de oefeningen in te plannen, want ik wist waarvoor ik het deed. Ik vind het erg prettig dat je vragen kan stellen in de Facebookgroep.

Erna heeft een goed doordacht programma opgezet. Het is een complete set aan oefeningen, van bekkenbodem oefeningen tot oefeningen voor je hele lijf én je ‘hoofd’.

Daarnaast vind ik het heel waardevol dat je persoonlijk vragen aan haar kunt stellen. Ze is echt betrokken en geeft daar dus ook veel ruimte voor.

Doordat ze ook nog seksuoloog is én gepromoveerd is, kan ze verder kijken. En dat doet ze ook. 

Het is oprecht een goede training, die eigenlijk voor alle vrouwen die kinderen hebben gehad goed is. Ik heb de SUN training zelfs aan mijn zusje aangeraden.”

Wil jij ook méér dan bekkenbodem oefeningen na je bevalling?

De SUN training is een unieke aanpak die écht werkt om urineverlies bij inspanning te stoppen. Deze vorm van urineverlies komt vaak voor na bevallingen.

De training gaat verder dan wat bekkenbodem oefeningen voor na de bevalling. Daarom werkt de SUN training ook beter dan de aanpak van veel bekkenfysiotherapeuten.

 

De unieke aanpak in de SUN training maakt dat je wél je urineverlies stopt. Ook urineverlies na je bevalling. En snel ook, als je net zo gedisciplineerd traint als Floor.

Heleen deed ook trouw haar oefeningen, waardoor ze na 22 jaar incontinentie weer ‘droog’ kan sporten. Ook bij Suzan is haar urineverlies gestopt door de eitjes en zij kan weer touwtje springen.

Herken jij jezelf in een of meer van de volgende situaties:

  • Een natte broek bij hoesten, niezen, lachen
  • Urineverlies bij (trampoline) springen
  • Druppeltjes urineverlies bij wandelen
  • Verlies van urine bij sporten

Ontdek dan hoe de SUN training jou kan helpen.

Liever eerst een webinar bijwonen, zodat je ervaart wie Erna is en hoe ze jou kan helpen? Meld je hier aan voor het eerstvolgende webinar.

 

Ervaar de kracht van de SUN training zelf

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen?