Vragen staat vrij.
Heb je een vraag over de SUN training of de Rust in je blaas training?
Dat begrijpen we! Daarom vind je hieronder eerder gestelde vragen van vrouwen (en mannen trouwens ook) zoals jij. En uiteraard de antwoorden.
Staat je vraag er niet tussen? Stel ‘m dan via de contactpagina.
We beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk!
Vragen en antwoorden over de SUN training
Het klinkt (bijna) te mooi om waar te zijn: je urineverlies bij inspanning stoppen zonder operatie.
Dat begrijp ik heel goed. En toch is het zo.
Zelf heb ik geleerd dat urineverlies er min of meer bij hoort als je kinderen hebt of als je in de overgang bent. Zo wordt erover gepraat, toch?
De SUN training is een unieke methode die de kennis van de – zeer wijze – taoïsten uit het oude China combineert met de kennis van dokter Kegel, Amerikaans gynaecoloog, en mijn eigen moderne kennis als westers opgeleid arts en seksuoloog. Met meer dan 1500 vrouwen die de SUN training hebben gedaan, kan ik je zeggen dat de training écht zorgt je urineverlies bij inspanning te stoppen. Mits jij natuurlijk actief aan de slag gaat!
Wil je meer weten over waarom de training zo succesvol is, meld je dan aan voor het eerstvolgende webinar. Via deze link zie je wanneer ik die geef.
Ik vind de SUN training nogal een investering…
Ik heb twee keuzes: Ik zou je de oefeningen kunnen geven voor een klein bedrag en het je verder laten uitzoeken. Of een webshop beginnen om eitjes te verkopen. Lekker makkelijk geld verdienen.
Maar dat is niet hoe ik wil zijn, als mens, als moeder, als arts. Ik wil je écht helpen, met een team dat je vragen kan beantwoorden, met een besloten ledengedeelte waar je alle informatie vindt, met uitlegvideo’s, audio’s. Met de gelegenheid om je vragen aan mij te stellen tijdens de live Q&A’s. Ik doe dit vanuit de passie om incontinentie de wereld uit te helpen. Om jou van je urineverlies af te helpen.
Ik heb 25 jaar medische kennis in de training gestopt, maar ook de kennis van dr. Kegel en de taoïsten uit het oude China. En natuurlijk alle ervaringen van eerdere deelneemsters. Er zit echt jaren en jaren werk in.
Je begrijpt dan vast dat je daarvoor meer betaalt, maar daarvoor wel onze tijd, energie en hulpmiddelen terugkrijgt om jouw urineverlies bij inspanning te stoppen.
Waarom kan ik de eitjes niet los bestellen?
De eitjes zijn een uitstekend middel om je bekkenbodemspieren te trainen.
Maar nog belangrijker is de manier waarop je traint. Omdat er veel onzin en zelfs schadelijke adviezen op internet te vinden zijn, bieden we alleen de eitjes aan in combinatie met de SUN training.
Ons doel is jou van je urineverlies bij inspanning af te helpen op een verantwoorde manier.
En niet om jou met een kluitje het riet in te sturen. Met verkrampte spieren of schade aan je vagina tot gevolg.
Is het trainen met eitjes echt nodig? Ik stop liever niks in mijn vagina.
De meeste vrouwen die aan de training beginnen, vinden het inbrengen van een eitje spannend of een raar idee.
Wat wellicht goed is om te weten: De deelneemsters laten ons keer op keer weten dat het heel erg meevalt en dat het resultaat (geen urineverlies meer) opweegt tegen de drempel die ze ervoeren.
Zonder de eitjes trainen heeft geen zin als je blijvend van je urineverlies af wilt. Hier lees je hoe dat komt.
Wordt de training vergoed door de zorgverzekering?
Hoe lang duurt de SUN training?
Hoe lang duurt het voordat je effect merkt van het trainen?
Het verschilt van vrouw tot vrouw hoe lang het duurt voordat je effect merkt. Dat is ook logisch, want het maakt uit hoe vaak je bent bevallen, hoe je bent bevallen, of je ingeknipt, ingescheurd en/of gehecht bent. Ook speelt mee of je bekkenbodemspieren verzwakt of overactief zijn. En hoe goed je ze bewust kunt aansturen (coördinatie).
Eventuele andere factoren (medisch, psychisch, sociaal) spelen ook een rol. Je bekkenbodem is een onderdeel van je lijf, dat reageert op stress, op ziektes, op emoties enzovoort.
Dan snap je dat een voorspelling doen hoe lang het duurt niet te maken is. De ervaring leert dat sommige vrouwen ‘droog’ zijn na een paar maanden trainen; bij anderen duurt het langer.
Last but not least is het natuurlijk belangrijk dat je consequent de oefeningen doet.
Maar de vrouwen die de oefeningen consequent en juist doen, komen van hun urineverlies bij inspanning af. Bij de reviews en de blogs lees je de ervaringen van eerdere deelneemsters aan de SUN training.
Hoe lang houdt het effect van de training aan?
De ervaringen van oud-deelneemsters aan de SUN training laten zien dat de effecten aanhouden. Dat komt doordat je de bekkenbodemspieren eigenlijk ‘wakker maakt’. Op het moment dat je spieren ‘weten’ hoe ze moeten aanspannen en ontspannen, dan doen ze dat en blijven dat ook doen. Kijk, als je strakke buikspieren wil, dan moet je blijven trainen. Daarvoor geldt: use it or lose it.
Maar het punt is: Je hebt geen bodybuild bekkenbodem nodig om je urineverlies te stoppen. Wat er moet gebeuren, is dat je bekkenbodem weer gaat doen waarvoor ‘ie is gemaakt: drukverhogingen in je buikholte opvangen. Die druk neemt toe bij hoesten, niezen, lachen, bij inspanning. En daarvoor hoef je dus geen bodybuild bekkenbodem te hebben. Juist niet!
Je hebt een bekkenbodem nodig die zoveel mogelijk ontspannen is, en fit en sterk genoeg is om krachtig aan te spannen als dat nodig is.
Kan ik ook meedoen als ik geen Facebookaccount heb?
Je kunt de trainingen volgen zonder Facebookaccount. Alle delen uit de trainingen staan op een speciale ledenwebsite waar je toegang tot krijgt zodra je je aanmeldt. Elke 3 weken heeft Erna een vragenuurtje, een live Q&A, waar je je vragen kunt stellen. De privé Facebookgroep is er als extra ondersteuning waar je je vragen en ervaringen kunt delen en waar je leert van andere deelnemers.
In welke gevallen kan ik de training beter niet doen?
De SUN training is voor vrouwen met urineverlies bij inspanning. Dus als je urine verliest bij lachen, niezen, hoesten, springen, tillen, wandelen. Ook als je al jaren urineverlies hebt (de oudste deelneemster was 78 jaar; de jongste in de 20). En ook als je al een behandeling bij de bekkenfysio hebt gehad.
Allereerst heeft het geen zin om de SUN training te doen als je puur en alleen urge incontinentie of een overactieve blaas hebt: een plotselinge sterke aandrang om te plassen. Daarvoor is de Rust in je Blaas training.
Voor de training is het noodzakelijk dat je een eitje in je vagina kunt brengen. Als je dat om welke reden dan ook niet kunt (of wilt), dan heeft meedoen aan de training geen zin. Ik doel dan met name op klachten als vaginisme of een ernstige verzakking.
Als je een neurologische aandoening hebt, dan kun je wel meedoen, maar het effect is dan niet altijd 100%.
Ook als je wilt dat je urineverlies binnen een week over is, dan moet ik je teleurstellen: het is geen quick fix. Sommige vrouwen merken na een paar weken trainen met de eitjes al verbetering, maar het duurt meestal maanden voordat je urineverlies gestopt is. Daarom is kunnen en willen doorzetten echt belangrijk.
Als je onhandig bent met computers, dan heeft de training geen zin, omdat alles online gebeurt (behalve natuurlijk de oefeningen).
Verder is na meer dan 1500 vrouwen in de SUN training duidelijk dat je het meeste en snelste effect hebt als je consequent traint, geduldig bent en niet bij elke tegenslag opgeeft. Oftewel: geef je snel op, ben je niet goed in jezelf motiveren of vind je dat wij jouw problemen moet oplossen of je achter de broek aan moet zitten, doe dan vooral niet mee. Zonde van jouw geld en onze tijd.
Ik heb een verzakking. Kan ik dan meedoen aan de SUN training?
Het hangt ervan af hoe erg de verzakking is. Als de verzakking voelbaar of zichtbaar is (met een spiegeltje) als je staat, dan kun je helaas niet meedoen. Als de verzakking minder erg is, dan kun je wel meedoen. We kunnen niet garanderen dat je urineverlies helemaal stopt, maar een verbetering zien de vrouwen met een verzakking meestal wel.
Ik heb artrose en/of reuma. Kan ik dan meedoen aan de SUN training?
Tijdens de SUN training doe je oefeningen op een dun matje, op je rug en op je knieën en handen. Als je dat pijnloos kunt, dan kun je meedoen. Als je veel pijn hebt, dan heeft het helaas geen zin.
Ik heb fibromyalgie. Kan ik meedoen aan de SUN training?
Ik heb MS. Kan ik dan meedoen aan de SUN training?
Ik heb lichen sclerose. Kan ik dan meedoen aan de SUN training?
Ik heb een diastase. Kan ik dan meedoen aan de SUN training?
Ik ben incontinent van ontlasting. Kan ik dan meedoen aan de SUN training?
Ik heb last van winderigheid. Helpt de SUN training daar ook tegen?
Ik heb een blaasbandje (tvt), maar verlies nog steeds urine. Kan ik dan meedoen met de SUN training?
Je bent niet de enige met urineverlies na een tvt-bandje. Je kunt meedoen aan de SUN training. Alleen is onze ervaring dat sommigen net niet helemaal hun urineverlies stoppen of dat ze eens per week de oefeningen moeten blijven doen. Daar zijn we heel eerlijk in. Begrijpelijk ook wel, want je hebt toch een operatie gehad en het verloop van je plasbuis is veranderd. Plus dat niet helemaal duidelijk is of je spieren mogelijk wat minder goed reageren doordat er een vreemde stof in je lichaam zit.
Zou je de SUN training aanraden tijdens zwangerschap?
Je kunt ook tijdens de zwangerschap trainen met eitjes. Sterker nog: door tijdens de zwangerschap te trainen, voorkom je urineverlies na de bevalling. En de bevalling zelf verloopt vaak makkelijker, omdat je door het trainen een goede controle over je bekkenbodemspieren krijgt.
Tot nu toe hebben geen zwangere vrouwen aan de training deelgenomen. Als je zwanger bent en je wilt de training doen, neem dan contact met me op: info@stopurineverlies.nl
Maar let op: als je zwanger bent, mag je niet met eitjes van jade trainen. Dat schijnt een miskraam of de bevalling te kunnen opwekken. Tijdens de zwangerschap train je met eitjes van rozenkwarts. Uiteraard is het trainen op eigen risico.
Hoe weet ik of ik onderactieve of overactieve bekkenbodemspieren heb?
Als je start met de SUN training begin je met het invullen van een uitgebreide intake. Op basis van je antwoorden krijg je dan een inschatting of je onderactieve of overactieve bekkenbodemspieren hebt.
Kan ik gewoon blijven sporten tijdens de SUN training?
Als je urineverlies hebt tijdens het sporten, dan is dat een teken dat je bekkenbodem de belasting (nog) niet aankan. De uitdaging is daarnaar te luisteren.
Voorbeeld: als je 10 minuten droog kunt sporten en daarna urineverlies krijgt, dan stop je na die 10 minuten.
Ander voorbeeld: als je wel droog kunt wandelen en niet droog kunt hardlopen, dan is het beter om actief te zijn zonder druk op je bekkenbodem. Denk aan fietsen, skeeleren, schaatsen, wandelen, work-outs op de crosstrainer.
Het doel is dat je krachtige en flexibele bekkenbodemspieren hebt die àlles weer aankunnen. Je bereikt dat sneller door nú je grenzen te bewaken.
Mijn dochter van 8 / 11/ 13 jaar heeft last van urineverlies bij lachen. Kan ze ook de SUN training doen?
Wat vervelend voor je dochter dat ze last van urineverlies heeft. Omdat we bij de SUN training een eitje in de vagina inbrengen, is het, gezien haar leeftijd, niet raadzaam dat ze meedoet.
Als er bij kinderen sprake is van urineverlies nadat ze zindelijk zijn geworden, dan komt het vaak door overactieve bekkenbodemspieren.
Het is raadzaam om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen.
Ik kan het niet ophouden als ik thuiskom en voor de deur sta. Welke training past bij mij?
Aandrang om te plassen of urineverlies als je thuiskomt, is een teken van een overactieve blaas of urge incontinentie. De Rust in je Blaas training is de training die daar goed tegen helpt. Ontdek hier hoe.
Je hebt het over het taoïsme. Is de training dan niet heel zweverig? Ik wil graag met beide benen op de grond blijven staan.
Ik ben zelf een nuchtere Hollandse dokter, dus we gaan niet de zweverige kant op. We gebruiken technieken en adviezen uit het taoïsme en vertalen die naar een training die heel erg met beide benen op de grond is.
Wanneer start de SUN training? Moet ik dan thuis zijn?
Je kunt starten op elk gewenst moment. Omdat je de training online volgt, hoef je er dus niet voor thuis te blijven; je kunt het in je eigen tijd volgen.
Je kunt dus ook gewoon op vakantie.
Het is wel belangrijk om tijd vrij te maken. Het advies is 10-30 minuten per dag te trainen (verschillende oefeningen) en elke 1-3 weken wat extra tijd vrij te maken voor de uitlegvideo’s (20-40 minuten).
Ik wil starten met de SUN training, maar heb nu geen tijd. Wat kan ik doen?
Om je urineverlies bij inspanning te stoppen is tijd en prioriteit nodig. Soms is het nu niet het goede moment, maar… vraag jezelf wel af wanneer dan wel het goede moment is.
Ik wil geen mails meer ontvangen. Wat moet ik doen?
Als je de mails van Stop Urineverlies Nu niet meer wilt ontvangen, klik je onderaan de mail op de link om je uit te schrijven. LET OP: Als je deelnemer bent van de SUN training, schrijf je dan niet uit. Je ontvangt dan namelijk ook de mails over de trainingen niet meer.
Ik woon in België/ Frankrijk/ Canada/ Dubai. Kan ik ook deelnemen aan de training?
Jazeker! De training volg je online, dus waar je ook woont, je kunt de training doen.
Zo lang je maar de Nederlandse taal goed begrijpt. De eitjes sturen we naar je op per post.
Ik ben ondernemer. Is de training zakelijk aftrekbaar?
Voor het antwoord op deze vraag kun je het beste de regels van de Belastingdienst raadplegen, aangezien die nog wel eens willen wijzigen.
Hoe werkt de geen effect = geld terug garantie bij de SUN training?
De garantie geldt als je ongewild urineverlies bij inspanning hebt, oftewel stressincontinentie. Als je alle oefeningen en aanwijzingen opvolgt en je ziet geen enkele verbetering, dan krijg je je geld terug. Als er andere problemen zijn die het effect kunnen tegengaan, dan geldt de garantie niet. Uiteraard heb je de training gevolgd zoals het is aangegeven. En je geeft het op tijd aan als je geen verbetering merkt, zodat we je kunnen helpen effect te krijgen. Om aanspraak te kunnen maken op de garantie geef je aan wat je precies hebt gedaan en wat het resultaat was. De beslissing of de aanspraak geldig is, ligt bij Stop Urineverlies Nu. In de Algemene Voorwaarden vind je alle informatie.
Vragen en antwoorden over de Rust in je Blaas training
Wanneer start de Rust in je Blaas training en moet ik dan thuis zijn?
Je kunt op elk moment starten met de Rust in je Blaas training. Lees hier of je de training kunt doen.
Het is handig als je op of in de dagen daarna aan de slag gaat, zodat je zo snel mogelijk effect hebt. Maar je hoeft dus niet op de dag zelf thuis te zijn.
Hoe lang duurt de Rust in je Blaas training?
Wat kost de Rust in je Blaas training?
Wat de training kost, is minder belangrijk dan wat de training waard is. Wat is het je waard als je weer in alle rust naar de wc loopt, wandelingen maakt zonder angst en verlost bent van die voorzorgsplasjes?
In vergelijking met de waarde die het voor jou oplevert, die vrijheid, kost de Rust in je Blaas training een schijntje: 49 euro per maand. Je betaalt dat bedrag per maand, net zo lang als jij toegang wilt houden tot de training, de privé Facebook groep en de live Q&As.
Ik wil starten met de Rust in je Blaas training, maar heb nu geen tijd. Wat kan ik doen?
Om je overactieve blaas/urineverlies bij aandrang te stoppen is tijd en prioriteit nodig. Soms is het nu niet het goede moment, maar… vraag jezelf wel af wanneer dan wel het goede moment is.
Hoeveel tijd ben ik aan de training kwijt?
De video’s duren elk ongeveer 20-40 minuten. De oefeningen zelf doe je door de dag heen, omdat het erom gaat dat je leert om anders te reageren bij elke keer dat je aandrang voelt.
Ik ben onhandig met computers. Kan ik dan wel meedoen?
De training is online, dus je zult overweg moeten kunnen met een computer, met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als je een ‘echte digibeet’ bent, dan is een online training niet handig.
Je moet mails kunnen openen, op knoppen en linkjes kunnen klikken. Als je wilt, kun je de oefeningen downloaden en printen. Maar je kunt ze ook gewoon op je computer bekijken.
Ik woon in België/ Frankrijk/ Canada/ Dubai. Kan ik ook deelnemen aan de training?
Jazeker! De training volg je online, dus waar je ook woont, je kunt de training doen. Zo lang je maar de Nederlandse taal goed begrijpt.
Na hoeveel tijd merk ik effect?
Dat verschilt per persoon, afhankelijk van je klachten en van hoe vaak je de handvatten toepast. Het kan dus een paar weken of een aantal maanden duren. Daarom is ook het advies: wees mild, geduldig én vastberaden.
Hoe lang houdt het effect van de training aan?
Het kan zijn dat je helemaal van je overactieve blaas of urge incontinentie af bent en blijft, maar het kan ook zijn dat het soms weer even terugkomt, bijvoorbeeld na een blaasontsteking. Maar met de handvatten heb je zo weer rust in je blaas. Handvatten voor het leven dus!
Kan ik ook meedoen als ik geen Facebookaccount heb?
Je kunt de trainingen volgen zonder Facebookaccount. Alle delen uit de trainingen staan op een speciale ledenwebsite waar je toegang tot krijgt zodra je je aanmeldt. Elke 3 weken heeft Erna een vragenuurtje, een live Q&A, waar je je vragen kunt stellen. De privé Facebookgroep is er als extra ondersteuning waar je je vragen en ervaringen kunt delen en waar je leert van andere deelnemers.
Ik heb fibromyalgie. Kan ik meedoen aan de Rust in je Blaas training?
Heb je een overactieve blaas, urineverlies bij aandrang of doe je voorzorgsplasjes, dan willen we je een tip geven. Bij fibromyalgie zijn vaak je zenuwen en je autonome zenuwstelsel overprikkeld. Dat is ook de onderliggende oorzaak van de overactieve blaas, urineverlies bij aandrang of voorzorgsplasjes. Zorg voor een goede behandeling van de fibromyalgie. Waarschijnlijk gaan de klachten van de overactieve blaas, urineverlies bij aandrang of voorzorgsplasjes dan namelijk vanzelf over.
Ik heb MS. Kan ik dan meedoen aan de Rust in je Blaas training?
Ik heb last van aandrang na een prostaatoperatie. Heeft de Rust in je blaas training dan zin?
Wat is een overactieve blaas?
Een overactieve blaas heb je als je te vaak op een dag naar de wc gaat, omdat je steeds aandrang hebt of omdat je steeds voorzorgsplasjes doet. Hier lees je alles over een overactieve blaas én wat je er zelf aan kunt doen: https://stopurineverliesnu.nl/overprikkelde-blaas-gevoelige-blaas/
Ik heb een overactieve blaas én urineverlies bij inspanning (stress incontinentie). Welke training kan ik dan het beste doen?
In dat geval kun je het beste eerst de SUN training doen om je urineverlies bij inspanning te stoppen. Het kan zo zijn dat tijdens de SUN training de klachten van de overactieve blaas ook verdwijnen. Hou je toch nog klachten, dan kun je altijd nog de Rust in je blaas training volgen.
Andersom mag natuurlijk ook: eerst de Rust in je Blaas training en dan de SUN training, maar dat is duurder dan nodig.
Ik verlies urine terwijl ik stilzit of stillig, zoals tijdens het slapen. Helpt de Rust in je Blaas training daar ook bij?
Nee, daar helpt de Rust in je Blaas training niet tegen. Je kunt dan het beste contact opnemen met je huisarts.
Is de Rust in je Blaas training voor mannen en vrouwen?
Jazeker! Aan de Rust in je Blaas training kunnen zowel mannen als vrouwen meedoen.
Ik heb al 30 jaar last van aandrang en voorzorgsplasjes, zoals jij ze noemt. Heeft de Rust in je Blaas training dan wel zin?
Gelukkig wel! Veel deelnemers aan de Rust in je Blaas training hebben al jaren en jaren last. Je hersenen zijn altijd trainbaar, zodat je toch Rust in je Blaas krijgt.
Vergoed m’n zorgverzekering de training?
Ik wil geen mails meer ontvangen. Wat moet ik doen?
Als je de mails van Stop Urineverlies Nu niet meer wilt ontvangen, klik je onderaan de mail op de link om je uit te schrijven. LET OP: Als je deelnemer bent van de Rust in je Blaas training, schrijf je dan niet uit. Je ontvangt dan namelijk ook de mails over de trainingen niet meer.
Ik gebruik medicatie voor de overactieve blaas. Kan ik de training dan wel doen?
Ja, ook bij gebruik van medicatie is het zinvol om de training te doen.
Stop ik met de medicatie voor de overactieve blaas bij de start van de training?
Nee, dat is niet nodig. In de loop van de training zul je merken dat je minder last hebt van onnodige aandrang. Dan wordt het tijd om in overleg met de voorschrijver van de medicatie te overleggen hoe en wanneer je stopt met de medicatie.
Is je vraag niet beantwoord? Geen nood.
Stel ‘m dan via het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk.